- BIKKI NEWS : 15 JAN. 2026
TODAY CURRENT AFFAIRS 15th January 2026 – కరెంట్ అఫైర్స్
TODAY CURRENT AFFAIRS 15th January 2026
1) Which senior police officer has recently been appointed as the Director General of NIA?Answer: Rakesh Agrawal
2) Who recently laid the foundation stone for the BSL-4 Bio-Containment Facility of the Gujarat Biotechnology Research Center in Gandhinagar?
Answer: Union Home and Cooperation Minister Amit Shah
3) The USA has recently imposed a visa ban on how many countries?
Answer: 75
4) Which central ministry has recently launched a national campaign to support the ‘Lakhpati Didi’ initiative?
Answer: Ministry of Rural Development
5) The Indian Navy’s sailing vessel INSV Kondinya reached which port after its maiden voyage from Gujarat?
Answer: Port Sultan Qaboos, Muscat
6) Recently, Justice Revati Mohite Dere took oath as the first woman Chief Justice of which state?
Answer: Meghalaya
7) The 28th Conference of Speakers and Presiding Officers of the Commonwealth (CSPOC) is being organized in which country?
Answer: India
8) Which Union Minister recently inaugurated the National Conference on Ecological Restoration of Aravalli Landscape?
Answer: Union Environment Minister Bhupender Yadav
9) Which is the first rural bank in the country to start a solar-powered ATM van?
Answer: Tripura Gramin Bank
10) When is Army Day celebrated every year in India?
Answer: 15 January
- Transfers – మార్చిలో టీచర్ల బదిలీలు, పదోన్నతులు: పాఠశాల విద్యాశాఖ కీలక ప్రకటన
- Telangana PRC report – గడువు ముగిసినా ప్రభుత్వానికి చేరని పీఆర్సీ నివేదిక
- BRAOU Admissions 2026 – అంబేడ్కర్ వర్సిటీ అడ్మిషన్ల గడువు పెంపు
- World Vegetarian Day – ప్రపంచ శాఖాహార దినోత్సవం
- Today in history October 1st – చరిత్రలో ఈరోజు అక్టోబర్ 01

