BIKKI NEWS : CURRENT AFFAIRS NOVEMBER 7th 2025 – కరెంట్ అఫైర్స్
CURRENT AFFAIRS NOVEMBER 7th 2025
1) Which country has become the first in the world to implement a generational ban on tobacco?
Answer: Maldives
2) India Post Payments Bank (IPPB) signed an MoU with which organization for provident fund services?
Answer: EPFO
3) Several institutions of which country featured in Asia’s Top 100 in QS University Rankings?
Answer: India
4) India signed an MoU with which country to enhance defence cooperation?
Answer: Israel
5) Which lake in Bihar’s Katihar district has been declared a Ramsar Site?
Answer: Gogabeel
6) In which year did the Election Commission start the International Election Visitor Programme?
Answer: 2025
7) IFFCO and Amul were included in the list of world’s leading committees of which sector?
Answer: Agricultural Cooperative
8) CBSE hosted its first International Sahodaya Conference in which city?
Answer: Dubai
9) Daya Dongre, who recently passed away, was associated with which field?
Answer: Art
10) India aims to achieve how many crore tonnes of steel production capacity by 2047?
Answer: 50 crore tonnes
11) Recently, where was the Army Sports Conclave 2025 organised by the Indian Army?
Answer: New Delhi
12) Which Indian city has recently been declared a UNESCO Creative City of Gastronomy?
Answer: Lucknow
13) Who conducted the successful counter-drone exercise “Vayu Samanvay-II”?
Answer: Indian Army
14) Which Indian cooperative organisation secured the top global rank in the ICA World Cooperative Monitor 2025?
Answer: Amul (GCMMF)
15) Which organisation has partnered with EPFO to launch doorstep Digital Life Certificate (DLC) services for pensioners?
Answer: India Post Payments Bank (IPPB)
16) Who has recently assumed charge as the Chief of Materiel of the Indian Navy?
Answer: Vice Admiral B. Shivakumar
17) Who has recently been elected as the new Mayor of New York City (US)?
Answer: Zohran Mamdani
- Today Gold Rate September 29th 2026 – మళ్ళీ భారీగా తగ్గిన బంగారం ధర
- Crop Insurance – యాసంగికి ముందు పంటల బీమా.. రైతులకు ప్రభుత్వం గుడ్న్యూస్
- Rajiv Yuva Vikasam – నవంబరులో రాజీవ్ యువ వికాసం.. విద్యార్థుల ఖాతాల్లో రూ.450 కోట్ల బోధన ఫీజులు
- Assam Rifles Recruitment 2026: 354 టెక్నికల్, ట్రేడ్స్మన్ ఉద్యోగాలు
- Standard GK bits in Telugu part 179 – జీకే బిట్స్

